Crowdfunding campagne in 4 stappen

Crowd fundingVeel startups overwegen om crowdfunding in te zetten. Enerzijds geeft het je de mogelijkheid om een flink bedrag binnen te halen om investeringen te kunnen doen, anderzijds verlies je dan wel een stuk autonomie. Ga je ervoor, zorg dan voor een goede campagne. Als je gebruik maakt van deze 4 stappen, maak je van je campagne een groot succes:

1. Pre-crowdfunding campagne: het is zaak om de mensen die dichtbij je staan net zo enthousiast te krijgen over de campagne en het product als jij dat bent. Vrienden, collega’s, zeer trouwe klanten en familie vormen een belangrijke basis van de campagne.

2. Intimifase (1-2 weken): start in je eigen omgeving om jouw enthousiasme voor de campagne te verspreiden en vrienden en familie vanaf het begin mee te laten doen met jouw campagne.

3. Netwerkfase (2-3 weken): Roep in deze fase, per e-mail en sociale media, vooral iedereen uit je netwerk op om mee te doen.

4. Crowdfase (3-5 weken): Als je bredere netwerk al flink is ingestapt, en al ongeveer de helft van je doelbedrag is behaald, wordt het steeds interessanter voor mensen die verder van je af staan om te participeren. Dit is de tijd voor nog meer acties en een uitgelezen moment om publiciteit te zoeken.

Lees verder op Sprout.

By the way

De huidige financieringsronde van SnappCar is nu al Nederlands grootste tot nu toe via crowdfunding. De autodeelsite beoogde een ton op te halen onder sympathisanten, maar het lijkt erop dat dat een half miljoen wordt. Lees verder op Emerce.

 

Authenticiteit van doorslaggevend belang voor marketing

 

Hema worst

Vandaag kwam ik een interessante blogpost tegen over authenticiteit: Authenticity is the Key to Marketing. Eerder schreef ik hier ook een stukje over op DutchCowboys.

In vergelijking met eerdere generaties zijn de consumenten van tegenwoordig erg vertrouwd met communicatie, media en digitale technologieën. Hierdoor hebben ze het al snel door als iets niet echt of niet in de haak is.

Voor marketeers is het daarom ontzettend belangrijk om open kaart te spelen. Het inzicht geven in beslissingen van het bedrijf, processen en mislukkingen dragen bij aan de authenticiteit. Zodra verwachtingen en ervaringen niet overeenkomen ontstaat er namelijk al snel een authenticiteitskloof.

Als je aan mensen vraagt wat een authentiek merk is, wordt vaak de Hema genoemd. De openheid van deze keten wordt erg gewaardeerd. Waar die openheid toe kan leiden, illustreert Edwin Vlems mooi in zijn blog op marketingfacts.

Wat is namelijk het geval? Hema opent heel veel filialen in het buitenland en wentelt de kosten af op iedereen behalve de klant (zoals leveranciers en franchisers). Maar deze klant ziet tegenwoordig ook de dansen in de rest van de bedrijfskolom. En ze willen niet degenen zijn die de dansen van anderen verstoren. Onheuse bejegening van leveranciers wil men dus ook niet zien.  Zo ga je niet om met je relaties, zeker niet een merk als HEMA dat ‘van iedereen’ is.

Authenticiteit is dus niet alleen een marketingverhaal maar werkt door in de gehele bedrijfsvoering. Bedrijven worden door de consument enorm op de vingers gekeken en gestraft als ze niet aan de verwachtingen voldoen. Maar ze hebben geen keus en zullen door schade en schande almaar wijzer worden op dit vlak.

 

 

Thought leadership verbeteren met content curation

Untitled-1

 

Onlangs heb ik een blog geschreven op DutchCowboys over content curation.

Curata, een Amerikaanse leverancier van curation software, heeft onlangs onderzocht wat de verwachtingen zijn op het gebied van content curation. Uit de ‘2014 Content Marketing Tactics Planner: creation, curation, syndication‘, blijkt dat 71% van de respondenten verwacht in 2014 meer in content marketing te investeren, terwijl 39% meer in content curation zal investeren.

Volgens het onderzoek zetten marketeers content curation in om:

1. Customer engagement te verhogen
2. De zichtbaarheid en buzz te vergroten
3. Thought leadership te verbeteren

Lees verder.

 

Klantenservice kern van e-commerce

Xmas time

Grappig, weer een artikel op Emerce dat aansluit op mijn post ‘Future proof in e-commerce: Service, service, service‘.

Ondernemers die internationaal verkopen via internet kunnen, ongeacht de markt, altijd onderscheiden van de concurrentie door betere klantenservice te bieden.

“Amazon sorteert de zoekresultaten niet enkel op prijs, maar ook op de snelheid van de klantenservice.” Al Gerrie van adviesbureau We Are Pentagon helpt handelaren en producenten met de wereldwijde inzet van platformen als verkoopkanaal. Overal geldt dezelfde regel: “Je moet de lokale markt snappen en je moet goede klantenservice bieden.”

Lees verder op Emerce.

Bezorgdrones nog niet legaal in Nederland

 

Amazon drone 2

In mijn vorige post schreef ik over de bezorgdrones van Amazon, een totaal nieuw concept waarvan Amazon voorspelt dat dit binnen 5 jaar werkelijkheid zal zijn. Het zou zomaar kunnen dat dit al eerder het geval is, aangezien de eerste experimenten al hebben plaatsgevonden en de Amerikaanse bestuursrechter heeft bepaald dat er geen regels zijn die de commerciele vluchten met drones verbieden. In Nederland is het gebruik van drones voor commerciele doeleinden voorlopig niet toegestaan.

Lees verder op Emerce.