Crowdfunding campagne in 4 stappen

Crowd fundingVeel startups overwegen om crowdfunding in te zetten. Enerzijds geeft het je de mogelijkheid om een flink bedrag binnen te halen om investeringen te kunnen doen, anderzijds verlies je dan wel een stuk autonomie. Ga je ervoor, zorg dan voor een goede campagne. Als je gebruik maakt van deze 4 stappen, maak je van je campagne een groot succes:

1. Pre-crowdfunding campagne: het is zaak om de mensen die dichtbij je staan net zo enthousiast te krijgen over de campagne en het product als jij dat bent. Vrienden, collega’s, zeer trouwe klanten en familie vormen een belangrijke basis van de campagne.

2. Intimifase (1-2 weken): start in je eigen omgeving om jouw enthousiasme voor de campagne te verspreiden en vrienden en familie vanaf het begin mee te laten doen met jouw campagne.

3. Netwerkfase (2-3 weken): Roep in deze fase, per e-mail en sociale media, vooral iedereen uit je netwerk op om mee te doen.

4. Crowdfase (3-5 weken): Als je bredere netwerk al flink is ingestapt, en al ongeveer de helft van je doelbedrag is behaald, wordt het steeds interessanter voor mensen die verder van je af staan om te participeren. Dit is de tijd voor nog meer acties en een uitgelezen moment om publiciteit te zoeken.

Lees verder op Sprout.

By the way

De huidige financieringsronde van SnappCar is nu al Nederlands grootste tot nu toe via crowdfunding. De autodeelsite beoogde een ton op te halen onder sympathisanten, maar het lijkt erop dat dat een half miljoen wordt. Lees verder op Emerce.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *