Blogstrategie voor 2014? Vergeet de SEO niet!

relevant zw

 

Bloggen is leuk, maar het is nog leuker als je blog goed gelezen wordt. SEO speelt hierbij een grote rol.

 Hier een paar tips voor 2014:

 

 

Wees relevant voor je lezer: Als je blog niet in de behoeften van je lezer voorziet, doe je eigenlijk alle moeite voor niets. Kijk goed naar je blog – wat heeft je blog te bieden? Wat hebben je lezers er aan? Waarom zouden ze terugkomen om meer van je te lezen? Maak deze antwoorden helder voor jezelf om je blog goed voor te bereiden voor het nieuwe jaar.

Focus op kwaliteit: Zoekmachine algoritmen veranderen continu, maar 1 principe blijft overeind: kwalitatieve content wordt hoog gewaardeerd. Focus je dus eerder op het schrijven van een sterke blog dan op het beïnvloeden van zoekmachines.

Blog zoals je praat: Omdat ‘voice searching’ in populariteit toeneemt, worden blogs die geschreven zijn in spreektaal hoger gerankt.

Niche = autoriteit: Hoe specifieker je blogonderwerp, hoe groter de kans dat je een autoriteit in jouw vakgebied wordt. Blog bijvoorbeeld in plaats van over voedsel over glutenvrije recepten. Of in plaats van bloggen over lifestyle, blog je over het zijn van een carrièrevrouw met 3 kinderen in Amsterdam. Als je manieren zoekt om je te specialiseren, wordt je waardevoller voor de lezer.

Social media:  Social media is niet alleen goed voor het opbouwen en onderhouden van relaties. Het kan ook bijdragen aan het verwerven van online autoriteit. Zoekmachines kijken naar sociale activiteit – hoe vaak je blog genoemd wordt, hoe vaak er naar gelinkt wordt – om de ranking te bepalen.

Doelen stellen: Bepaal exacte doelen voor je blog, stel verwachtingen op het gebied van conversie en leads.

Heb jij nog andere tips of opmerkingen? Ik hoor het graag! (meer info op: http://www.blogworld.com/)

Is de Chief Digital Officer al gemeengoed geworden?

Team of Young Business ExecutivesAnderhalf jaar geleden schreef ik op Dutchcowboys een blogpost over de opkomst van de Chief Digital Officer. Zou deze CDO inmiddels gemeengoed geworden zijn?

Volgens de recente uitkomtsen van het wereldwijde CIO Survey van Gartner, staat de teller op dit moment op 500. Wereldwijd zijn er 500 Chief Digital Officers geteld. Dit lijkt me niet veel, maar Gartner geeft zelf al aan, dat dit aantal sneller groeit dan het onderzoeksbureau bij kan houden. Het komt er op neer dan 6 procent van de bedrijven er een heeft, zo’n Chief Digital Officer.

Ongeveer 40 procent van de Chief Digital Officers geeft strategisch advies aan het management team en de CEO op het gebied van de digitale business strategie. Iets meer dan 40 procent bestaat uit digital marketing managers en de rest heeft een andere rol op het gebied van digitale ontwikkelingen.

Bedrijven en instellingen die CDO’s in dienst hebben zijn volgens Gartner sterker gefocust op groei dan hun concurrenten. Daarnaast blijkt dat bedrijven die een CDO in dienst hebben 3 keer zoveel willen insourcen het komende jaar.