Blogstrategie voor 2014? Vergeet de SEO niet!

relevant zw

 

Bloggen is leuk, maar het is nog leuker als je blog goed gelezen wordt. SEO speelt hierbij een grote rol.

 Hier een paar tips voor 2014:

 

 

Wees relevant voor je lezer: Als je blog niet in de behoeften van je lezer voorziet, doe je eigenlijk alle moeite voor niets. Kijk goed naar je blog – wat heeft je blog te bieden? Wat hebben je lezers er aan? Waarom zouden ze terugkomen om meer van je te lezen? Maak deze antwoorden helder voor jezelf om je blog goed voor te bereiden voor het nieuwe jaar.

Focus op kwaliteit: Zoekmachine algoritmen veranderen continu, maar 1 principe blijft overeind: kwalitatieve content wordt hoog gewaardeerd. Focus je dus eerder op het schrijven van een sterke blog dan op het beïnvloeden van zoekmachines.

Blog zoals je praat: Omdat ‘voice searching’ in populariteit toeneemt, worden blogs die geschreven zijn in spreektaal hoger gerankt.

Niche = autoriteit: Hoe specifieker je blogonderwerp, hoe groter de kans dat je een autoriteit in jouw vakgebied wordt. Blog bijvoorbeeld in plaats van over voedsel over glutenvrije recepten. Of in plaats van bloggen over lifestyle, blog je over het zijn van een carrièrevrouw met 3 kinderen in Amsterdam. Als je manieren zoekt om je te specialiseren, wordt je waardevoller voor de lezer.

Social media:  Social media is niet alleen goed voor het opbouwen en onderhouden van relaties. Het kan ook bijdragen aan het verwerven van online autoriteit. Zoekmachines kijken naar sociale activiteit – hoe vaak je blog genoemd wordt, hoe vaak er naar gelinkt wordt – om de ranking te bepalen.

Doelen stellen: Bepaal exacte doelen voor je blog, stel verwachtingen op het gebied van conversie en leads.

Heb jij nog andere tips of opmerkingen? Ik hoor het graag! (meer info op: http://www.blogworld.com/)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *